top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker en centralstøvsuger ?
For at give et bedre indeklima placeres centralstøvsugeren i kælderen, i garagen, på loftet eller i et udhus. Herfra føres rør rundt i huset til sugekontakter - en sugekontakt dækker ca. 80-90 m². Slangen sættes i en sugekontakt og centralstøvsugeren starter automatisk eller du kan tænde og slukke på en lille kontakt på håndtaget. Støvet suges til centralstøvsugeren, hvor det samles i en beholder, luften filtreres og blæses ud i det fri.

Hvordan forbedrer centralstøvsugeren indeklimaet ?
I modsætning til almindelige støvsugere blæser centralstøvsugeren ikke returluften med mikropartikler ud i de rum, hvor der støvsuges. Udblæsningen føres til det fri fra centralstøvsugeren. Det betyder også, at der ikke hvirvles støv rundt i stuen, når der støvsuges.

Hvor mange sugekontakter skal jeg bruge ?
I de fleste huse skal der bruges 2-4 sugekontakter. Hvert udtag dækker ca. 80-90 m², afhængig af vægge og møblernes placering. Sugekontakterne placeres så centralt som muligt i huset, så slangen kan bruges i alle retninger. Prøv evt. selv med en snor på 9-10 meter.


Kan der installeres en Frithiof Centralstøvsuger i mit nuværende hus ?
Ja. Det er ofte ret nemt at få installeret en centralstøvsuger i et eksisterende hus. I et 1-plans hus føres rørene på loftet og ned via høje skabe. I bunden af skabet føres røret ud på den anden side af den tilstødende væg - det er f.eks. i en gang eller stuen. Rørene kan også skjules i en hvid kabelkanal.
I huse med flere etager placeres sugeenheden typisk i kælderen, hvor der evt. let kan monteres en sugekontakt. Rørene føres langs loftet og op til sugekontakter i stueetagen - sugekontakterne kan f.eks. sidde i gulvet. Er der også 1. sal føres rørene via et højt skab til overetagen.

Dannes der kondens i rørene?
der dannes ikke kondens i rørene, da det er et lukket system, så der står ikke og siver varm luft igennem rørene (vær opmærksom på at få lukket rørsystemet af undervejs i byggeriet/ombygningen, hvis det står længe uden sugekontakter - brug evt. vores Nilfisk-Frithiof rørlåg). Når støvsugeren bruges flyver luften og støv med 100 km/timen igennem rørene, så her dannes heller ikke kondens.
Er slangen på ca. 9 meter nem at bruge ?
Slangerne der følger med en Frithiof Centralstøvsuger er meget lette og designet til at kunne bruges fra gulv til loft. Den lange slange er meget nemmere at bruge, når du skal støvsuge gardiner, lofter og ikke mindst trapper.
Længden på slangen svarer til længden på ledning, støvsuger og slange på en almindelig støvsuger. Til gengæld følger den lange slange nemmere med rundt i huset end den almindelige støvsuger, der sidder fast i dørtrin, møbler osv.
Slangen opbevares nemt på en slangeholder, der følger med pakken. Læg slangen på gulvet i ca. 3-4 vindinger og hæng den op på holderen, så fylder den kun ca. 20 cm i et højt skab.

Er sugestyrken lige stor i hele huset ?
JA ! Er rørsystemet til centralstøvsugeren monteret korrekt, og er der valgt den korrekte model, er der samme sugestyrke i hele huset.

Hvordan vedligeholder jeg en Nilfisk-Frithiof Centralstøvsuger ?
Der er meget lidt vedligehold på en Nilfisk-Frithiof Centralstøvsuger.

Diamond serien: Spanden på maskinen opsamler støvet - den skal tømmes ca. 2-3 gange om året.
Filteret er lavet at polyester, der kan spules rent med vand. Rens filteret ca. 1-2 gang om året. I Diamond 40 Compressor er der tilmed monteret en kompressor som selv renser filteret.

SOPRA serien samt Bronze, Silver og Gold: Maskinerne kan køre både med og ude pose. beholderen opsamler støvet - den skal tømmes ca. 2-3 gange om året.
Filteret i disse modeller er et såkaldt selvrensende filter, hvilket betyder at vedligeholdelse reduceres til et minimum. Rens filteret et par gange om året.

Sætter der sig noget i rørene?
NEJ! Hverken store eller små ting...
Slangen har en mindre dimension end rørene, så er tingene først kommet igennem slangen kommer de også igennem rørsystemet.
Der sætter sig heller ikke støv i rørene, for der dannes ikke kondens. Rørsystemet er helt tæt og et lukket system, hvor luften suser igennem med 100 km/timen, når det bruges.

Er der noget ekstraudstyr ?
I køkkenet eller bryggerset, hvor der er glatte gulve, kan det være en stor fordel at montere en VacPan - en automatisk fejebakke. Der bliver ofte hurtigere snavset i køkkenet og bryggerset, med en VacPan kan du nemt lige feje skidtet væk. Et skub med foden starter centralstøvsugeren, så der er sug i panelet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Copyright © Frithiof A/S - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.