top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
 

Presse - Eksisterende huse

 
Centralstøvsuger til eksisterende boliger
 
Frithiof har udviklet et system, der gør det let og hurtigt at installere et centralstøvsugeanlæg i en eksisterende bolig
 
Nu er det ikke længere nødvendigt at bygge et nyt hus for at kunne få glæde af de mange fordele, som en centralstøvsuger giver i dagligdagen.
 
Firmaet Frithiof har nemlig udviklet et system, der gør det let og hurtigt at installere et centralstøvsugeanlæg i næsten enhver eksisterende bolig - og det vel at mærke uden at rørføringen bliver synlig.
 
Løsningen er baseret på, at den centrale støvsuger typisk placeres oppe på loftet, og rørene føres så ned i boligen gennem et par af de højskabe, som støder op til en væg. Herefter laves et udtag gennem væggen, og denne sugekontakt bliver så det eneste synlige tegn på anlægget.
 
Med dette system installeret vil husejeren kunne opnå en række fordele og lettelser i dagligdagen. Når der fremover skal støvsuges, skal der blot sættes en slange i vægudtaget, og støvsugningen starter så automatisk. Der er ingen motorlarm, ingen returluft, ingen lugtgener, og ingen tung støvsuger, som man skal trække efter sig, og som laver skrammer på vægge, paneler og møbler.
 
Centralstøvsugeren gør det ikke alene langt behageligere at støvsuge. Indeklimaet bliver også bedre. Alt støvet suges til sugeenheden og opsamles i en spand, mens luften filtreres og blæses ud i det fri. Der er således ingen udblæsningsluft med mikropartikler og lugt inde i boligen. Og der kan ikke ophobes bakterier inde i rørene, fordi det er et lukket system, hvor der ikke dannes kondens. Samtidig suges der med en hastighed på 80 km/t, så alle eventuelle partikler i rørene effektivt bliver suget ud.
 
Frithiof kan levere en række forskellige løsninger, der alle er skræddersyet til den enkelte bolig. Selve støvsugerslangen er ni meter lang, og det betyder, at der i et almindeligt parcelhus blot skal findes og laves to eller tre vægudtag for, at hele boligen kan dækkes. Frithiof oplyser, at et komplet centralstøvsugeanlæg til et almindeligt parcelhus typisk vil koste mellem 5.000 og 7.000 kroner, hvis husejeren selv installerer det.
 
Copyright © Frithiof A/S - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.