top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
 

Presse - Centralstøvsugere hjælper mod allergi

Frithiof har nu dokumentation for, at allergikere får færre symptomer og bedre livskvalitet i boliger med centralstøvsuger


Allergikere med overfølsomhed over for støv i hjemmet kan nu få en meget effektiv behandling - uden at skulle tage medicin eller piller. Recepten lyder nemlig: Installer en centralstøvsuger.

Firmaet Frithiof i Birkerød kan nu henvise til en amerikansk undersøgelse, der endegyldigt dokumenterer, at centralstøvsugerens specielle evne til at få støvet helt ud af rummet har en særdeles positiv virkning på allergikernes symptomer og livskvalitet.

Undersøgelsen blev foretaget på University of California, hvor en gruppe allergikere blev delt op i to mindre grupper, som over en tre måneders periode skulle fungere i normale boliger med enten en traditionel støvsuger eller en centralstøvsuger. Efter de tre måneder byttede grupperne boliger, og forsøget fortsatte i en ny tre måneders periode.

Graden af en række symptomer blev under forløbet målt på en skala fra 0 til 6, og resultaterne for slimhindeproblemer viste, at allergikerne i hjem med normal støvsuger havde en gennemsnitsværdi på 2,37, mens det tilsvarende tal i hjem med centralstøvsuger var 1,21. Det er en forbedring på 47 procent. Målingerne for træthed, koncentration og hovedpine gav en forbedring på 48 procent. Tilsvarende målinger for irritation i øjnene gav en forbedring på hele 61 procent, mens målingen på søvnproblemer gav en forbedring på 44 procent.

Forklaringen på disse forbedringer er ganske logisk, idet centralstøvsuge-ren suger alt støvet ud af lokalet til en ekstern sugeenhed. Her opsamles støvet i en spand, mens luften filtreres og blæses ud i det fri. Der er således ingen udblæsningsluft med mikropartikler og lugt inde i boligen.

Frithiof kan levere en række forskellige løsninger, der alle er skræddersyet til den enkelte bolig. Og Frithiofs centralstøvsugere udmærker sig blandt andet ved, at de ikke fungerer med støvsugerposer, men i stedet opsamler støvet i en spand, der kun skal tømmes et par gange om året. Frithiof oplyser, at et komplet centralstøvsugeanlæg til et almindeligt parcelhus typisk vil koste mellem 6.000 og 9.000 kroner, hvis husejeren selv installerer det. Der kan læses mere på www.frithiof.dk
Copyright © Frithiof A/S - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.